TV NL EN

Nieuwe Zakelijk Directeur De Balie

Femke Monaghan van Wachem

Femke Monaghan van Wachem zal per 1 februari 2020 aantreden als zakelijk directeur van De Balie. Ze volgt Jolanda Beyer op, die aan de slag is gegaan als algemeen directeur van poppodium Patronaat in Haarlem.

Samen met algemeen directeur Yoeri Albrecht zal Femke Monaghan van Wachem de directie vormen van De Balie. Zij zal de zakelijke leiding op zich nemen en verantwoordelijk zijn voor de organisatorische kant van de culturele instelling. Yoeri Albrecht blijft verantwoordelijk voor de artistieke en inhoudelijke invulling van de programmering en producties.

Monaghan van Wachem neemt veertien jaar ervaring met zich mee in financiële en leidinggevende functies, het meest recent bij Comedytrain & Toomler in Amsterdam, waar ze de afgelopen vijf jaar algemeen directeur was.

Femke Monaghan van Wachem: “Van huis uit ligt mijn hart bij kunst, wetenschap en maatschappelijke kwesties dus deze overstap voelt voor mij heel natuurlijk aan. Zakelijk gezien vind ik het interessant dat De Balie ruim 85% van haar financiering zelf opbrengt. Als je zo’n 450 eigen producties per jaar maakt, en daarnaast ook nog dagelijkse filmvertoningen, festivals en verhuur-evenementen in huis hebt, geeft dat aan hoe gedreven de mensen zijn die bij De Balie werken. Vanuit Comedytrain & Toomler ben ik ook gewend om zonder basisfinanciering cultureel te ondernemen. Ik zie het als een uitdaging om voor de steeds grotere programma’s en projecten van De Balie samen met het team een meer duurzame financiering te vinden.”

Yoeri Albrecht, algemeen directeur van De Balie: “De Balie groeit flink met eigen grote artistieke producties die steeds vaker landelijk en internationaal worden uitgevoerd. Dat vraagt om een stevig financieel fundament en een uitmuntende bedrijfsvoering. We kijken dan ook erg uit naar Femke’s komst. Haar ervaring met een goedlopend en landelijk bekend podium is voor ons uiterst relevant.”

Neem voor meer informatie of interviewverzoeken contact op met Lotte de Grootlotte.degroot@debalie.nl