TV NL EN

O.a. Bijleveld, Jetten en Halsema in gesprek met MBO-studenten

75 gesprekken, 75 MBO-scholen, 75 bestuurders, 75 jaar vrij. Nationaal Gesprek over Vrijheid is een gesprek tussen twee generaties over wat vrijheid en grondrechten in de praktijk betekenen en wat je zelf aan de vrijheid kan bijdragen.

De eerstvolgende hoofdgasten in de reeks Nationaal Gesprek over Vrijheid zijn bekend. Ministers, Tweede Kamerleden en burgemeesters reizen door heel Nederland om in gesprek te gaan met MBO-studenten over vrijheid. Minister van Defensie Ank Bijleveld, fractievoorzitter D66 Rob Jetten, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis, burgemeester van Utrecht Jan van Zanen, burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en burgemeester van Haarlemmermeer Marianne Schuurmans voeren de volgende gesprekken in de reeks Nationaal Gesprek over Vrijheid.

Het gesprek met Rob Jetten op het Friesland College in Leeuwarden en het gesprek met minister Bijleveld op ROC van Amsterdam Zuidoost worden gefilmd, en zullen op De Balie TV gepubliceerd worden. Houd de website daarvoor in de gaten.

Een complete lijst van de bevestigde gesprekken is te vinden op de pagina van Nationaal Gesprek over Vrijheid.

Minister van Engelshoven, Khadija Arib, Gerdi Verbeet, Koen Schuiling en Klaas Dijkhoff gingen in november al in gesprek op verschillende MBO-scholen in Nederland.

Nationaal Gesprek over Vrijheid
Nationaal Gesprek over Vrijheid is een initiatief van De Balie, Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds en wordt mede uitgevoerd door MBO Raad. In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. In aanloop naar en tijdens het jubileumjaar brengen we ministers, staatssecretarissen, commissarissen van de koning, burgemeesters, CEO’s en andere topbestuurders samen met studenten op 75 scholen door heel Nederland. Daar gaan ze met elkaar in gesprek: wat betekent vrijheid in Nederland? En wat wil je er persoonlijk aan bijdragen?