TV NL EN

Ode aan het publiek

De gesprekken op het podium, de interactie met het publiek en de ontmoetingen in het café. De Balie leeft voor de ontmoeting en we missen die nu ontzettend.

We zijn niet de enige. Onze huisfotograaf Jan Boeve berichtte ons hoe vreemd het is dat na vele jaren volle zalen fotograferen het contact met het publiek zo abrupt is verbroken.

Jan schreef: “In de afgelopen negen jaar heb ik een kleine duizend programma’s en een veelvoud aan mensen in De Balie gefotografeerd. Je wordt je er heel bewust van dat wat je gewoon altijd met veel plezier deed, ineens weg is. Het ’s avonds op pad gaan, de emoties en verrassende momenten zoeken door de lens, na een programma even kletsen met een biertje in het café of op het terras. Dan door naar huis om de mooiste beelden uit te zoeken, te bewerken en op te sturen. Dat is een groot gemis.”

Jan dook daarom in zijn archief, maakte een selectie van zijn foto’s en deelde die met ons. Dat willen we jullie niet onthouden. Een ode aan het publiek van De Balie. Tot gauw!