TV NL EN

Tasting to Extinction

Een proeverij van bedreigd Nederlands culinair erfgoed

Onderdeel van Eating to extinction
In samenwerking met

Voorafgaand aan het gesprek met Dan Saladino organiseert Slow Food samen met De Balie een Ark van de Smaak proeverij van Nederlands culinair erfgoed.

De inloop voor de proeverij is om 18:30. Een kaartje voor de proeverij geeft je automatisch toegang tot het programma met Dan Saladino om 20:30.

Chef Jeroen van Nijnatten (hierboven te zien met toenmalig minister Schouten) heeft een proeverij samengesteld van kleinschalige kwaliteitsproducten. Een ode aan het erfgoed dat we dreigen te verliezen in het veelal anonieme en industriële voedselsysteem van nu.

Over Ark van de Smaak

De Nederlandse Ark van de Smaak is het project van Slow Food Nederland gericht op voedseldiversiteit. Het werkt aan het terughalen, beschermen en promoten van vergeten en verloren voedselproducten in Nederland.

Dit project is onderdeel van wereldwijde Ark of Taste project. In het project worden de bedreigde voedselproducten, producenten, tradities, gerechten en ingrediënten in een catalogus vastgelegd. Het is een pleidooi voor smaak, traditie, vakmanschap, terroir en vooral biodiversiteit op ons bord. Dit project heeft Dan Saladino geïnspireerd om Eating to Extinction te schrijven.

Chef Jeroen van Nijnatten serveert tijdens de proeverij drie kleine hapjes van verschillende Ark van de Smaak producten. Bij deze hapjes kunnen we helaas geen rekening houden met allergenen of dieetwensen. De proeverij is exclusief drankjes, die zullen uiteraard wel verkrijgbaar zijn.

De Ark van de Smaak-proeverij

  • Crème van Soesterknol, Bergse ansjovis, geserveerd op toast van Utrechtse Blauwe
  • Boeren Goudse Oplegkaas met gerookte zuurkool
  • Truffel van Boeren Goudse Oplegkaas, Limburgse stroop met Leidse boter, Chaams Hoen-advocaat met cacao van Chocolatemakers