TV NL EN

A Private War

Bekijk trailer

IJzersterke film gebaseerd op het leven en werk van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: Marie Colvin (Rosamund Pike).

A Private War

A Private War, de eerste fictiefilm van bejubeld documentaire filmmaker Matthew Heineman (City of Ghosts, Cartel Land), is gebaseerd op het leven en werk van een van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van deze tijd: Marie Colvin (Rosamund Pike).

‘Being a war correspondent to me is never about ‘Is that a T52-tank or a T72-tank?’, it is about people, it’s about what people are going through.’ Als correspondent vaart Marie Colvin totaal haar eigen koers. Onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten waar andere correspondenten zich niet aan durven wagen. Colvin gaat door het vuur om slachtoffers en onderdrukten een stem te geven en deinst er niet voor terug rebellenleiders en dictators met haar vragen het vuur aan de schenen te leggen, waaronder de Libische kolonel Gadaffi. Als ze het zicht aan een oog verliest bij een granaataanval in Sri Lanka, begint ze het kenmerkende ooglapje te dragen. Ondanks de roem, de journalistieke prijzen en een bruisend leven in Londen, laat Colvins traumatische werk diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Toch blijft ze haar missie volgen: ‘to bear witness’. Samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs.

 

‘Colvin was brave, bold, any edge of recklessness blunted by the fact that her work really had achieved what most journalists dream of when they start their career – saving lives by bearing witness.’ – Emma Graham-Harrison over Marie Colvin in The Guardian.