TV NL EN

Another Day of Life

Bekijk trailer

Bijzonder indrukwekkende verfilming van Kapuściński’s beroemde boek over de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola.

Another Day of Life

Ryszard Kapuscinski (1932-2007) was een van de belangrijkste en kleurrijkste oorlogsverslaggevers van de twintigste eeuw. Gedurende zijn carrière maakte hij 27 revoluties mee, werd hij veertig keer gevangen gezet en vier keer ter dood veroordeeld. In 1975 was hij in Angola toen daar de burgeroorlog uitbrak. Over wat hij zag voltrekken schreef hij het boek Another Day of Life. 

Raúl de la Fuente en Damian Nenow maakten deze bijzonder indrukwekkende verfilming van Kapuściński’s beroemde boek, waarin we op ongekend lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola. De film houdt midden tussen documentaire en fictie. Door gebruik te maken van animatie weten de filmmakers perfect de magisch realistische schrijfstijl van Kapuscinski te vangen. Een heftig portret van Angola in de jaren 70 over de consequenties van kolonialisme.

Een heftig portret van Angola in de jaren 70 over de consequenties van kolonialisme.