TV NL EN

Ask Dr. Ruth

Bekijk trailer

Ask Dr. Ruth vertelt het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Ruth Westheimer, die als kind de Holocaust overleefde en de eerste en beroemdste sekstherapeut werd op de Amerikaanse televisie.

Ask Dr. Ruth vertelt het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Karola Ruth Westheimer (Frankfurt, 1928), die als kind de Holocaust overleefde en de eerste en beroemdste sekstherapeut werd op de Amerikaanse televisie.

Nu 91 jaar oud, staat zij nog volop in het leven. In de documentaire kijkt ze terug op haar traumatische jeugd en hoe zij één van de belangrijkste woordvoerders werd in de seksuele revolutie. Klein van gestalte, maar met een groot hart, drukte Dr. Ruth Westheimer een stempel op een hele generatie. Ongekend vrijmoedig en met humor besprak ze seks en relaties op radio en televisie. Een fascinerende documentaire waarin interviews met de energieke en onvermoeibare Ruth Westheimer afgewisseld worden met fraaie animaties die haar jeugdjaren verbeelden.

‘Director Ryan White’s documentary depicts Dr. Ruth as lovable every-granny – if your grandmother was a celebrity sex therapist not shy around STIs, vibrators and porn.’ – Globe and Mail