TV NL EN

Atlantide

Bekijk trailer

In Venetië speelt het hele leven zich op het water af, de gespierde, zongebruinde jongens bekrassen de houten meerpalen van de stad met hun initialen en de maximumsnelheden die ze uit hun machines hebben weten te persen.

Regisseur
Yuri Ancarani
Speeltijd
100′
Land
Italië, Frankrijk, Qatar
Taal
Italiaans
Ondertitels
Nederlands

In waterstad Venetië hebben opgeschoten tieners als Daniele geen opgevoerde brommers maar razendsnelle speedbootjes, ‘barchini’ – die zijn hun alles. Sfeervolle, hyperrealistische film beweegt van een dromerig begin naar een operatesk slotakkoord.

In Venetië speelt het hele leven zich op het water af. De gespierde, zongebruinde jongens bekrassen de houten meerpalen van de stad met hun initialen en de maximumsnelheden die ze uit hun machines hebben weten te persen. Daniele is een van deze jongens, afkomstig van het eilandje Sant’Erasmo, aan de rand van de laguna van Venetië. Het is slechts een steenworp verwijderd van het toeristische oude centrum, maar toch een compleet andere wereld. De lome zomerdagen brengt hij door met zijn maten op hun bootjes, met een constante soundtrack van dreunende beats, of met zijn vriendin, terwijl hij aan zijn buitenboordmotor sleutelt.

Het zwijgzame poseren van de jongens onderling staat in schril contrast met de tastende intimiteit van het jonge stel. Wat realistisch begint, als documentaire of hyperrealistische fictie, explodeert in een operatesk slot rond een gewelddadig en tot mislukken gedoemd inwijdingsritueel.

Onderdeel Venice Horizons competitie (filmfestival van Venetië).