TV NL EN

Fullscreen: the best of 2019

Tijdens deze speciale editie komen de meest geslaagde, meest gedurfde en/of geniale clips van het afgelopen jaar voorbij. Tussen de clips door neemt Job de Wit deze rijke clip-oogst door met de wel heel erg speciale gasten Brian Elstak en Zwart Licht!

Fullscreen the best of 2019

Een unieke mix van filmische stijlmiddelen en muziek. Filmmakers die een videoclip draaien moeten dat vaak met een minimaal budget doen, maar krijgen vaak wel de vrije hand. Hierdoor worden de grenzen tussen commercie en kunst weggeblazen.

Op een van de laatste avonden van dit jaar kijkt De Balie samen met muziekjournalist Job de Wit terug op de oogst van 2019. Wat kwam uit en wat viel op? Tijdens deze speciale editie van Fullscreen komen de meest geslaagde, meest gedurfde en/of geniale clips van het afgelopen jaar voorbij. Van Peggy Gou tot Rosalía en van rock tot rap. Daarnaast spreekt De Wit met zijn speciaal genodigde gasten over hun eigen werk. Vanavond zijn dat niemand minder dan animator Brian Elstak en leden van muziekgroep Zwart Licht.


Dit programma is gratis toegankelijk voor leden van We Are Public

Brian Elstak (Zaandam, 1980) mag zichzelf ook graag De Vriendelijke Buurtkunstenaar noemen. Gewapend met ‘slechts een potlood zo scherp als zijn verstand’. Hij is beeldend kunstenaar, illustrator, schilder, kinderboekenschrijver probeert creatieven uit verschillende disciplines te verbinden. Hij maakt daarnaast deel uit van kunstcollectief Lowrey Foley McClane (LFMC). Onlangs bracht Elstak  via een videoclip naar buiten hoe hij de Zwarte Piet discussie heeft beleefd en ervaren. ‘Haat is nog nooit zo zichtbaar geweest in Nederland en de tijd voor neutraliteit is over‘, aldus de kunstenaar.

Zwart Licht is een Nederlandse rapformatie uit Amsterdam die zich bezighoudt met Nederlandstalige hiphop. De groep bestaat uit producer Hayzee, MC Akwasi en MC Leeroy.

Speakers

Brian ElstakAnimator, kunstenaar
Job de WitMuziekschrijver en podcastmaker
Zwart LichtHiphop formatie