TV NL EN

Daughters of the Sun

Bekijk trailer

Daughters of the Sun is het hartverscheurende verhaal van duizenden Jezidi-vrouwen die steeds meer in de vergetelheid raken.

Regisseur
Reber Dosky
Speeltijd
75′
Land
Nederland
Taal
Engels
Ondertitels
Nederlands

Daughters of the Sun is het hartverscheurende verhaal van duizenden Jezidi-vrouwen die steeds meer in de vergetelheid raken.

In 2014 viel de Islamitische Staat de provincie Sinjar in Iraaks Koerdistan aan. Een plek waar vooral Jezidi leven, een traditionele religieuze gemeenschap met veel oude gewoontes. Veel oudere mannen en vrouwen werden geëxecuteerd. Jonge vrouwen werden bruut gescheiden van hun familie, onder dwang bekeerd tot de islam en ingelijfd als seksslavinnen van IS-strijders. Sinds de bevrijding van Sinjar in 2016 door de Koerdische strijdkrachten zijn veel van hen teruggekeerd naar vluchtelingenkampen rondom Duhok. De Nederlands-Koerdische filmmaker Reber Dosky volgt in Daughters of the Sun negen van de overlevenden die terugkeren naar hun gemeenschap. De jonge vrouwen staan onder de hoede van theatermaker Hussein, die zich hun lot aantrekt en hen op weg helpt. Hij is voortdurend bezig de bevrijding van meer vrouwen die nog als slaaf worden gehouden van gevluchte IS-strijders in Turkije te begeleiden.