TV NL EN

De Balie kijkt:
Diego Maradona met David Endt

Bekijk trailer

‘Ooit mocht ik de grote Diego in mijn kantoortje in de Amsterdam ArenA ontvangen en na de eerste begroeting: “Hola hermano!” (we leken zelfs een beetje op elkaar) hebben wij zeer gezellig een dik kwartier zitten babbelen. Onvergetelijk.’

– David Endt over Maradona

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

Na deze voorpremière van Diego Maradona zal programmamaker Sherin Seyda in gesprek gaan met David Endt, sportjournalist, schrijver en voormalig teammanager bij Ajax over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona, die hij persoonlijk kent en wiens legendarische wedstrijden hij heeft mogen meemaken.

Speakers

David EndtSportjournalist, auteur, columnist bij Het Parool en voormalig teammanager van Ajax.
Sherin SeydaProgrammamaker en moderator