TV NL EN

De Balie kijkt:
Amazing Grace

Bekijk trailer

Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace met inleiding door Job de Wit.

Een documentaire over de live opnames van Aretha Franklins album Amazing Grace in Los Angeles in januari 1972.

Met voorafgaande aan de film een inleiding door muziekjournalist Job de Wit. 

*

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum aller tijden, op in The New Bethel Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.

Speciale filmvertoning in kader van en in samenwerking met Black Achievement Month (BAM). BAM is een Nederlands evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt en in het teken staat van ‘Black Achievers’. BAM wil de bijdrage van zwarte prominenten aan de Nederlandse samenleving hiermee nader onder de aandacht te brengen.

 

Over de spreker

Job de Wit is freelance muziekjournalist en schrijver van het boek Roxy en de houserevolutie. Hij bedacht het videoclipplatform @fullscreenclips, waarmee hij van 2014-2019 regelmatig clipavonden in de Balie Cinema verzorgde, en de jaarlijkse videoclipspecial van het Nederlands Film Festival. In de podcast Studio De Wit interviewt hij Nederlandse artiesten. Job groeide als kind op in Pinkstergemeente Bijlmermeer maar is al heel lang niet meer religieus. Hij gelooft wel in Aretha Franklin.

Hij zal in zijn inleiding ingaan op de vraag: wat kunnen ongelovigen halen uit de muziek en religieuze spiritualiteit van Amazing Grace?

Speakers

Job de WitMuziekjournalist
Parwin MirrahimyProgrammamaker