TV NL EN

De Balie Kijkt:
American Dharma

Bekijk trailer
Regisseur
Errol Morris
Speeltijd
127min
Land
VS
Taal
Engels
Ondertitels
Engels

Let op: de film is Engels gesproken en ondertiteld, het nagesprek is in het Nederlands. Let op: voor dit programma is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Is het uitverkocht? Dan kun je het programma ook live meekijken via deze pagina.  

In zijn laatste documentaire gaat Oscar-winnend regisseur Erroll Morris het gesprek aan met voormalig Trumpadviseur en alt-righter Steve Bannon. Aan de hand van diens favoriete filmfragmenten spreken de twee over Trumps Amerika, destructie en lotsbestemming. Een urgente film over de ontmoeting tussen links en rechts, liberale democratie en slooppolitiek, die zowel voor de VS als voor Nederland stof tot nadenken geeft in aanloop naar de verkiezingen.

Steve Bannon, voormalige campagnestrateeg van Trump en tot 2018 hoogste baas bij de rechts-conservatieve nieuwssite Breitbart News, schuift aan bij regisseur Errol Morris (The Fog of War, Standard Operating Procedure). Bannon heeft een stevige vinger in de pap gehad in het vormgeven van het politieke landschap vandaag de dag. Aan de hand van scenes over mannenmoed, oorlog en geweld uit Amerikaanse filmklassiekers zoals The Searchers, Twelve O’Clock High en ook Morris’ eigen The Fog of War, probeert Morris tot de kern te komen van Bannons politieke ideologie.

Na de vertoning is er een live podcast opname waarbij programmamaker Tim Wagemakers in gesprek gaat met journalist Eelco Bosch van Rosenthal, die zowel Bannon als Morris interviewde.

Spreker:

Eelco Bosch van RosenthalJournalist
Tim WagemakersModerator