TV NL EN

De Balie x ADE
Beats met Kraak & Smaak

Bekijk trailer

Vertoning van de film Beats met het illustere Nederlandse DJ trio Kraak & Smaak op het podium.

De Balie kijkt: Beats met Kraak & Smaak

Halverwege de jaren negentig werd het Verenigd Koninkrijk overspoeld door raves: illegale feesten met stevige beats en een schijnbaar oneindige voorraad drugs. In 1994 kwam de overheid daarom met de Criminal Justice Bill, waarin het ‘samenscholen rond repetitieve beats’ strafbaar werd gesteld. Het leidde tot protesten en nog meer raves.

Tegen die achtergrond speelt het Schotse Beats, dat draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen tieners Spanner en Johnno. Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack.

Er is maar één act die ADE  bij ons kan afsluiten met een film én DJ set en dat is Kraak & Smaak. En dus zullen zij Beats op gepaste wijze uitluiden met een openhartig nagesprek. Ze sluiten het weekend af met een dampende dj set.

Kraak & Smaak is ’s lands bekendste muzikaal trio dat sinds 2003 succesvol housemuziek maakt in de genres electro én breakbeat met immer een vrolijk vleugje funk en wereldwijd velen harten verovert. Sinds de release van hun debuut Boogie Angst (2006) heeft Kraak & Smaak zowel als dj’s en als live-band honderden optredens in binnen- en buitenland verzorgd.

De heren begonnen hun muzikale loopbaan als jonge jochies, verdekt opgesteld achter hun apparatuur in het jongerencentrum van Lisse. Het ontdekken van elektronische muziek, het gevoel van vrijheid die dit hen gaf. Het opgaan in een onbekende subcultuur, dwars tegen de gevestigde orde én de wil van ouders en verzorgers in. Hoe bekijken zij deze film en wat zijn hun eigen ervaringen met de dance scene in Nederland? Kunnen zij zich relateren aan het verhaal van Spanner en Johnno uit Beats?

Speakers

Kraak & SmaakMuzikaal trio
Parwin MirrahimyProgrammamaker en moderator
Geheel in stijl van de film draaien Kraak & Smaak na de film in De Salon. Gratis Toegang!