TV NL EN

De Balie kijkt: De belofte van Pisa

Bekijk trailer

Verfilming bestseller De belofte van Pisa van Mano Bouzamour. Met exclusief voorgesprek met regisseur Norbert ter Hall en schrijver Mano Bouzamour.

Verfilming van het gelijknamige boek van Mano Bouzamour, over de jonge Samir die zich als enige leerling van Marokkaanse afkomst staande probeert te houden op het het elitaire Muzieklyceum Zuid.

Voorafgaande aan de film vindt een voorgesprek plaats met de regisseur van de film, Norbert ter Hall en de schrijver van het boek De Belofte van Pisa, Mano Bouzamour.

Samir is een trompettalent, maar zijn achtergrond helpt niet erg mee op het elitaire muzieklyceum in Amsterdam-Zuid. Als zijn oudere broer na een overval achter de tralies verdwijnt, is het de vraag of het Samir wel lukt om op het rechte pad te blijven. Verfilming van Mano Bouzamours debuutroman.

Sam Zafar – Samir voor familie – slaagt erin door te dringen tot het witte bolwerk dat het elitaire muzieklyceum in Amsterdam Zuid is. Zijn oudere broer – die al van het goede pad is afgeraakt – laat hem beloven: Sam moet als enige in de familie zijn talenten gebruiken en zijn eindexamen halen. Terwijl vooroordelen, de lokroep van de criminaliteit en het onbegrip van zijn familie hem blijven achtervolgen, ontvouwt zich een coming-of-age verhaal vol drama, humor, liefde en muziek. Gebaseerd op de autobiografische roman van Mano Bouzamour.

Over de sprekers

Norbert ter Hall is een Nederlands film- en televisieregisseur, scenarioschrijver en producent. Na zijn opleiding tot grafisch ontwerper aan Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem werkte Ter Hall geruime tijd als decorontwerper voor diverse theatergezelschappen en omroepen. Hij maakte, onder andere, de televisieseries A’DAM – E.V.A. en Het schaep met de 5 poten en speelfilms &Me en Mi Vida.

Mano Bouzamour is een Nederlands schrijver en columnist. Hij debuteerde in 2013 met zijn roman De belofte van Pisa. In 2018 verscheen zijn tweede roman genaamd Bestseller Boy.

 

 

Beluisterd u ook de podcast De Balie spreekt met schrijver Mano Bouzamour!

Speakers

Norbert ter HallRegisseur De belofte van Pisa
Mano BouzamourSchrijver De belofte van Pisa
Parwin MirrahimyProgrammamaker en moderator