TV NL EN

De Balie kijkt Genesis 2.0 met Frank Westerman

Bekijk trailer

Een poëtische film over de wederopstanding van de mammoet en gesprek over het krachtenveld tussen mens, natuur en technologie. Met Frank Westerman, auteur van onder andere Wij, de mens

Genesis 2.0 met Frank Westerman

Een poëtische film over de wederopstanding van de mammoet en gesprek over het krachtenveld tussen mens, natuur en technologie. Met Frank Westerman, auteur van onder andere Wij, de mens (2018, longlist Socrates-Wisselbeker) en Dier, bovendier (2010, verfilmd als documentaire Perfect horse in 2015).

Op de Nieuw-Siberische Eilanden in de Noordelijke IJszee zoeken jagers naar de slagtanden van uitgestorven mammoeten. De Siberiërs wagen hun leven voor de zoektocht naar het ivoor, dat voor exorbitante prijzen wordt verhandeld. Bij toeval stuiten ze in het permafrost op een uitzonderlijk goed geconserveerd karkas, compleet met bloed en vacht. Dát wekt de interesse op van wetenschappers op het gebied van genetica. Zij dromen ervan het prehistorische dier weer terug tot leven te wekken, een real life Jurrassic Park. Een herrezen mammoet is een volgende stap in de nieuwe, grootse technologische revolutie. Onze wereld staat op het punt te veranderen.

Over de makers

Genesis 2.0 van Christian Frei (War Photographer, Space Tourists) en Maxim Arbugaev is een prikkelende documentaire over de geheimen en mysteries die verborgen liggen in de natuur en de fundamenteel verschillende ideeën over de schepping en de rol van de mens daarin. Op het Sundance Film Festival werd Genesis 2.0 bekroond met de Speciale Juryprijs voor het camerawerk.

Speakers

Frank Westerman (foto: Lionne Hietberg)