Een bijzondere voorpremière van Het Pärt-gevoel met filmregisseur Paul Hegeman en Kamerkoor Kwintessens, dat olv dirigent Raoul Boesten speciaal een van Arvo Pärts stukken ten gehore zal brengen op het podium van De Balie!

Arvo Pärt is een van de meest gevierde componisten van onze tijd. De componist is niet alleen geliefd bij het muziekliefhebbers maar ook bij filmmakers. Zowel Hollywoordproducties als arthousefilms leunen sterk op zijn vaak meditatieve composities. Van Swept away tot There will be bloodLa grande bellezza tot Dead man’s shoes: Pärt is overal.

De intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam, een unieke gebeurtenis, staat centraal staat in deze documentaire. Van dichtbij ziet de kijker de werkwijze en geestdrift van de inmiddels 83-jarige musicus. Met zijn ongelooflijke gevoeligheid, humor, tomeloze energie en meesterlijke muziek, schept Pärt een eigen universum. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss maar ook door andere kunstenaars zoals de choreograaf Jiří Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.

Na de film is er een Q&A met filmmaker Paul Hegeman.

Kamerkoor Kwintessens olv Raoul Boesten, www.kamerkoorkwintessens.nl
(Foto: Joris Jan Bos Photography)