TV NL EN

De Balie Kijkt: La Mif + Q&A met regisseur

Bekijk trailer

Zeven jonge vrouwen die als een familie onder hetzelfde dak wonen, zonder dat ze daar zelf voor kozen.

Regisseur
Fred Baillif
Speeltijd
110
Land
Zwitserland
Taal
Frans
Ondertitels
NL
PROGRAMMAMAKER
Stefan Malešević

In zijn derde speelfilm gaat Fred Baillif terug naar waar hij zich het meest op zijn gemak voelt: de verhalen van jonge, ondervertegenwoordigde mensen. Dat resulterend in een aangrijpende film die tientallen prijzen won, waaronder de Grand Prix of the Generation 14plus International Jury in 2021.

La Mif vertelt het verhaal van zeven jonge vrouwen die samenwonen onder hetzelfde dak, als een familie, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Ze delen vreugde en verdriet en rebelleren hartstochtelijk tegen de tekortkomingen in hun leven. De bevlogen directeur Lora doet er alles aan om de groep zo goed mogelijk te ondersteunen, maar haar emotionele inzet is eindig en conflicten zijn onvermijdelijk in deze diverse surrogaatfamilie. La Mif is een eerlijk en openhartig portret van jonge vrouwen die, ondanks hun onzekere situatie, bruisen van levenslust.

Sprekers

Fred Baillif is een autodidactische filmmaker die opgroeide op het platteland van Genève, Zwitserland. Hij begon films te maken tijdens zijn studie maatschappelijk werk, terwijl hij ook nog fanatiek basketbalde en DJ’de.

Beginnend met Geisendorf, zijn debuutfilm die in 2006 werd verkozen tot Beste Documentaire bij Visions du Réel, maakte hij verschillende opmerkelijke documentaires, voordat hij overstapte naar fictie. Zijn films gaan vaak over maatschappelijk belangrijke onderwerpen en de cast bestaat veelal uit niet-acteurs.

Spreker via Zoom link

Fred BaillifRegisseur