In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. Het resultaat is naar eigen zeggen ‘an epic art-thriller’, waarin verzamelaars, kunsthistorici en conservators hun liefde voor het werk van Rembrandt uit de doeken doen.

Wat maakt Rembrandt zo bijzonder en hoe komt het dat zijn werk mensen zo diep raakt? Tijdens deze speciale vertoning bespreken we, na afloop van de film, deze vragen met o.a. Robert van Langh, Hoofd van de afdeling Conservation & Science van het Rijksmuseum, waar Rembrandts Nachtwacht momenteel een grote restauratie ondergaat.

 

SPREKERS

Robert van Langh (1968) is sinds 2006 hoofd van de afdeling Conservation & Science van het Rijksmuseum in Amsterdam. Daarnaast is hij hoofd van het Netherlands Institute for Conservation, Art and Science (NICAS), een innovatief en interdisciplinair onderzoekscentrum waar kunstgeschiedenis, conservering en natuurwetenschap worden verenigd. Momenteel overziet hij de grote restauratie van de Nachtwacht onder de titel ‘Operation Night Watch’.