TV NL EN

De Balie Kijkt: Parasite

Bekijk trailer

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

Pas vanaf 28 november in de Nederlandse bioscopen, maar op 10 november alvast voor één keer bij ons! Een speciale vertoning van de grote winnaar in Cannes dit jaar: de Zuid-Koreaanse film Parasite. Voorafgaand aan de film zoomt gemeenteraadslid Deniz Karaman in op Amsterdam. Hoe kunnen we van Amsterdam een échte inclusieve stad maken?

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Over de spreker:

Voorafgaande aan de film Parasite gaan wij in gesprek met Deniz Karaman. Karaman is werkzaam als gemeenteraadslid voor GroenLinks in Amsterdam. Hij focust zich op de domeinen Werk & Inkomen en Participatie, Kunst & Cultuur, Lokale media en Monumenten. Hij wil zich inzetten om van Amsterdam weer een échte inclusieve plek te maken waar geen ruimte is voor segregatie op welke grond dan ook. Als geboren biculturele Amsterdammer en met zijn diverse achtergrond in zowel de culturele sector, de zorg als het onderwijs heeft hij gezien waar verschillende Amsterdammers tegenaan lopen en wil hij hun stem laten horen.

Speakers

Deniz KaramanWerkzaam als gemeenteraadslid voor GroenLinks, Amsterdam
Parwin MirrahimyProgrammamaker en moderator