TV NL EN

De Balie Kijkt Pavarotti

Bekijk trailer

Speciaal programma rondom de documentaire Pavarotti met dirigent Guido Marchena, baritonzanger Lionel von Lawrence en zangcoach Geert Berghs.

Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger én tenor ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, Inferno) een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

Samen met dirigent en baritonzanger Guido Marchena, zangcoach Geert Berghs en operazanger Lionel von Lawrence zullen wij tijdens deze luisterrijke avond proberen te achterhalen wat het was dat Pavarotti zo speciaal en geliefd maakte. Was het zijn warme stemgeluid, dat van de tenor?  Zijn sympathieke présence? En wat maakt een operazanger eigenlijk echt goéd, en geliefd bij het publiek? Want er zijn veel professioneel geschoolde operazangers maar weinigen die doorbreken naar een groot en internationaal publiek.

Over de Sprekers

Guido Marchena (1986) is dirigent en creatief producent. Hij voltooide het Conservatorium van Amsterdam als dirigent en studeerde literatuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hij begon als vierjarige achter de piano, later kwamen daar de koper- en slagwerkinstrumenten bij, maar zijn passie bleek dirigeren. Aan het Conservatorium kwam daar de liefde voor zang (bas-bariton) bij.

De in Londen geboren bariton Lionel von Lawrence volgde zijn master klassiek muziektheater aan Hogeschool voor de kunsten te Tilburg, nadat hij bij het Conservatorium te Maastricht was afgestudeerd bij Yvonne Schiffelers. Hij kreeg les van Harry Ruijl en Holger Falk en heeft masterclasses gevolgd bij Nelly Miricioiu, Vitali Rozynko en Carmelo Corrado Caruso.

Geert Berghs (1953) studeerde geneeskunde met bijvak muziekwetenschap in Nijmegen en promoveerde in 1988. In 1992 studeerde hij af in solozang aan het conservatorium. Sinds 2013 is Geert Berghs als zangcoach betrokken bij het Tenso Europe Chamber Choir, een internationale pendant van Meesters & Gezellen, gesteund door de beste professionele Europese kamerkoren.

Speakers

Guido MarchenaDirigent en zanger
Geert BerghsConservatoriumdocent en zanger

Speakers

Parwin MirrahimyProgrammamaker en moderator