TV NL EN

De Balie kijkt: Ring of Dreams

Bekijk trailer

Ring of Dreams van Willem Baptist geeft een ontroerend en bij vlagen komisch kijkje achter de schermen van showworstelen in Nederland, waar jongens en meiden vechten voor hun dromen, en proberen te ontsnappen aan hun dagelijkse levens.

Ring of Dreams van Willem Baptist geeft een ontroerend en bij vlagen komisch kijkje achter de schermen van show-worstelen in Nederland. Een wereld waarin jongens en meiden vechten voor hun dromen, en proberen te ontsnappen aan hun dagelijkse levens. Na de filmvertoning betreden pro-showworstelaar Tengkwa en regisseur Willem Baptist geheel in stijl de ring voor een Q&A.

Zijn grote held was Hulk Hogan, die hem als zesjarige inspireerde om uiteindelijk zelf ook professioneel worstelaar te worden. Nu traint pro-wrestler Tengkwa zelf een nieuwe generatie Nederlandse show-worstel-superhelden. Het is een wereld waarin fantasie en realiteit elkaar kruisen. Met hoop op roem en glorie, maar met weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de diehards met ijzeren wilskracht en kilometers doorzettingsvermogen slagen. ‘Realiteit is gewoon een kwestie van perspectief. Als je dat snapt, dan is alles mogelijk.’

Over de sprekers:

De Amsterdamse Tengkwa leeft sinds eind 2003 voor pro wrestling. De Luchador van de Lage Landen onderging training in submissions en chain wrestling van Mike Quackenbush en Johnny Kidd. Dit maakt van de gemaskerde krijger één van de meest technisch begaafde worstelaars uit Nederland.

Willem Baptist volgde een opleiding aan de Willem de Kooning Academie. Hij is werkzaam als regisseur, producent en creatief consultant.

Speakers

TengkwaShowworstelaar
Willem BaptistWerkzaam als regisseur, producent en creatief consultant
Parwin MirrahimyProgrammamaker en moderator