TV NL EN

De Balie Kijkt The Last Days of Gilda + Q&A met Gustavo Pizzi

Bekijk trailer

Een viering van vrijheid en sensualiteit met kleurrijke personages in een authentiek omgeving.

Regisseur
Gustavo Pizzi
Speeltijd
100′
Land
Brazilië
Taal
Portugees
Ondertitels
NL
programmamaker
Stefan Malešević

Voor deze miniserie, die in première ging op de Berlinale Series 2021, werkte Gustavo Pizzi samen met zijn vaste creatieve partner Karine Teles. Zij schreef mee aan het scenario en speelt de hoofdrol van Gilda. De samenwerking resulteerde in een spannend verhaal over een sterke vrouw, en de conservatieve samenleving in een buitenwijk van Rio de Janeiro die haar vrijheid probeert te beteugelen.

In de 4 afleveringen, die net zo goed werken in het formaat van een speelfilm, schetsen Gustavo en Karine een liefdevol portret van Gilda, een kleurrijke, onafhankelijke vrouw die dol is op lekker eten en goede seks. Voor haar bekrompen, religieuze buren wordt deze zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw, die varkens slacht in haar tuin en meer dan één minnaar heeft, steeds meer een doorn in het oog. Meestal trekt ze zich daar niets van aan, maar de situatie wordt anders als ze met Cacilda te maken krijgt. Zij is een aanhanger van de reactionaire, christelijke dominee Isaías, die steeds meer invloed in de wijk lijkt te krijgen. In hun wereld is voor vrouwen als Gilda geen plek. Voor hen maakt het niet uit dat Gilda ook zorg, begrip en hulp biedt, zelfs aan de mensen die tegen haar zijn.

Na de film gaan we via Zoom in gesprek met filmmaker Gustavo Pizzi.

Gustavo Pizzi is een regisseur, schrijver en producer uit Rio de Janeiro. Hij maakte zijn eerste documentaire Pretérito perfeito in 2006 en zijn speelfilmdebuut, Riscado, in 2011. Zijn bekendste film tot nu toe was Benzinho, die in 2018 in première ging op Sundance, voordat hij een succesvolle festivaltournee maakte.

Spreker via Zoom link

Gustavo Pizziregisseur, schrijver en producer