TV NL EN

De Balie kijkt Three Identical Strangers

Bekijk trailer

Tim Wardle’s veelgeprezen documentaire Three Identical Strangers vertelt het ongelooflijke verhaal van een drieling die bij de geboorte gescheiden werd.

Hoe groot is de kans dat je je nieuwe school binnenwandelt, om daar te worden aangezien voor de broer waarvan je niet wist dat je die had? En om het verhaal nog absurder te maken, duikt er niet veel later nóg iemand op wiens genetische gelijkenis onmiskenbaar is.

Drielingbroers Bobby, Eddy en David zijn vlak na de geboorte van elkaar gescheiden en brachten hun jeugd door in verschillende adoptiegezinnen, totaal onwetend van elkaars bestaan. Het herenigde drietal stort zich in een warm bad van publieke aandacht. Ze gaan van talkshow naar talkshow, worden overal voor uitgenodigd en starten hun gezamenlijk restaurant in New York. Overal is men even verbaasd over hoe nature toch dominanter blijkt dan nurture. Maar achter deze sprookjesreünie zit een duistere kant die gaandeweg een onvoorstelbaar geheim blootlegt – een geheim dat meer mensen treft.

Three Identical Strangers is de winnaar van de Special Jury Award van het Sundance Film Festival 2018. De film bewijst dat het echte leven vaak vreemder is dan fictie.

Na afloop van de film gaat programmamaker Rokhaya Seck in gesprek met biologisch psycholoog prof. dr. Meike Bartels en kunstenaar Liesbeth Raeven (deel van kunstenaarstweeling L. A. Raeven), over waar geluk vandaan komt, het nature-nurture-debat, en wat het betekent om twee- of drieling te zijn

Moederdagspecial! Neem je moeder óf drieling-broers en -zussen gratis mee naar deze special. Bel +31 20 5535 100 of mail naar kassa@debalie.nl om je gratis kaartje te reserveren.

Speakers

Meike BartelsBiologisch psycholoog
Liesbeth RaevenKunstenaar
Rokhaya SeckModerator