TV NL EN

De Balie kijkt Vice

Bekijk trailer

Voorpremière van de Oscar-genomineerde film over Dick Cheney (Christian Bale), voormalig vice-president van de Verenigde Staten.

Minder Dick Cheney, meer Christian Bale: door omstandigheden gaat het programma met Martijn de Greve (Politieke Junkies) en radiopresentator en voormalig VS-correspondent Bernard Hammelburg (BNR Nieuwsradio) helaas niet door. De film start om 19:30!

Speciale voorpremière van de Oscar-genomineerde film over Dick Cheney (Christian Bale), voormalig vice-president van de Verenigde Staten. Halliburton. 9/11. Irak. Het komische drama (of dramatische komedie?) Vice vertelt het verhaal over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vice-president van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf de VS in acht jaar tijd opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt. Was Cheney de vice die een president voorbij streefde? Ook Amy Adams als Lynne Cheney en Steve Carrell als Donald Rumsfeld spetteren van het scherm in deze sterrencast, die met haast sardonisch spelplezier dit politieke schaakspel leven inblaast. Van de makers van The Big Short (Oscar voor Best Bewerkte Scenario).

‘Bale brilliantly captures the former vice-president’s bland magnificence in Adam McKay’s entertainingly nihilist biopic.’ – The Guardian.