TV NL EN

De Oscarnacht – Met voorpremière Vice

De Cineville Oscarnacht met voorpremière van Vice, met maar liefst 6 nominaties de meest genomineerde film van dit jaar!

De Cineville Oscarnacht – voorpremière Vice

Op zondag 24 februari is het zover! De Balie en Cineville organiseren wederom een spetterende nacht vol glitter, glamour, en een lach en een traan. In aanloop naar de speciale voorpremière van Vice (met maar liefst 6 nominaties de meest genomineerde film van dit jaar!) begint de avond om 21:30 op de rode loper met een glas bubbels, photo-call en popcorn.

Bekijk vervolgens de Animated Oscar Shorts i.s.m. GoShort – International Short Film Festival Nijmegen. Speel de Oscar-bingo, doe een dutje en zet je beste beentje voor bij de quiz. Daarnaast buigt een panel van filmexperts zich over de inkoppers en wild cards. De Panelisten: Dandyano Zentveld (cine.nl), Basje Boer (De Groene Amsterdammer) en Cineville-redacteuren Erik Schumacher en Maan Meelker. De nacht wordt gepresenteerd door Absaline Hehakaya (De Balie) & Lauren Murphy (Cineville).

Welke films mogen met het gouden beeldje naar huis? Maakt Kevin Hart toch nog zijn opwachting als presentator? En hoeveel moeders worden er bedankt? We gaan het allemaal meemaken op De Balie & Cineville Oscarnacht!

Voor alle vroege vogels is er natuurlijk een ontbijtje.

Over Vice:

Een vlijmscherpe dramedie (is het een komedie? is het een drama?) van de makers van The Big Short over Dick Cheney, één van de belangrijkste en meest omstreden vice-presidenten in de geschiedenis van de VS. Christian Bale (met extra onderkin) speelt de bureaucratische insider uit Washington die stilletjes de machtigste man ter wereld werd achter president George W. Bush (Sam Rockwell). Ook Amy Adams, Steve Carrell en Tyler Perry blazen met sardonisch spelplezier Lynne Cheney, Donald Rumsfeld en Colin Powell nieuw leven in.

Cinevillepas? De Oscarnacht is gratis toegankelijk voor Cinevillepashouders.

Dresscode: gala-pyjama/pyjama-gala.

‘Bale brilliantly captures the former vice-president’s bland magnificence in Adam McKay’s entertainingly nihilist biopic.’ – The Guardian