TV NL EN

Etgar Keret: Based on a True Story

Bekijk trailer

Deze sprankelende film gaat over de spraakmakende Israëlische schrijver Etgar Keret. Over zijn korte verhalen, zijn absurde leven, zijn vriendschappen, maar vooral over de noodzaak om verhalen te vertellen. Een mix van documentaire en speelfilm, feiten, fictie, leugens en liefde. Keret verleende vol enthousiasme zijn medewerking aan het plan.

De film onderzoekt hoe Etgar Keret zowel met zijn vele korte fictieverhalen, als met zijn ‘waargebeurde’ anekdotes, zo’n meesterlijke verteller is geworden. Kaas en Lemm filmden Keret en zijn omgeving in Tel Aviv, Israel en tijdens zijn boek-tournee in New York, New York. Familie, vrienden en bekende namen als Jonathan Safran Foer, maar ook schrijver Gary Shteyngart en This American Life-host Ira Glass werden als verhalenexperts ondervraagd en vertelden hun favoriete Keret-verhaal na.

Om Kerets denken inzichtelijk te maken en zijn rijke levensverhaal recht te doen, hebben de filmmakers verschillende verteltechnieken ingezet: animaties van de fictieverhalen, gemaakt door BAFTA-winnares Nina Gantz, reconstructies van Kerets anekdotes, en een levendige montage met kijkjes achter de schermen.

Grappig en meedogenloos mooi. Blijft door je hoofd huppelen” –
Micha Wertheim