TV NL EN

Film + Gesprek: Where Are You, Adam?

Bekijk trailer

Een meditatief portret van het alledaagse leven en de markante natuur van Mt. Athos (Griekenland)

Regisseur
Alexander Zaporoshchenko
Speeltijd
80 min
Land
Oekraïne, Griekenland
Taal
Grieks
Ondertitels
NL

Deze film dompelt de kijker onder in het dagelijkse leven van een afgelegen klooster op het Griekse schiereiland van de berg Athos. De beelden van het kloosterleven zijn vol authentieke personages en alledaagse heiligen, en komen tot ons bevrijd van de wikkels van alledaagse prioriteiten. Wat naar voren komt, is een fascinerende blik op het ongeëvenaarde leven van een bloeiende kloostergemeenschap in het midden van de eenentwintigste eeuw.

De producent leidt de film in met een presentatie van ongeveer tien minuten.

Mount Athos
De Athos-berg is een berg en schiereiland in het noordoosten van Griekenland en een belangrijk centrum van het oosters-orthodoxe monnikendom. Het wordt bestuurd als een zelfstandige staat binnen de Helleense Republiek, namelijk de kloostergemeenschap van de berg Athos onder de directe jurisdictie van de Oecumenische Patriarch van Constantinopel.

EN
This film immerses the viewer in the daily life of one secluded monastery on the Greek peninsula of Mount Athos. The images of monastic life are full of authentic characters and everyday saints, and come to us freed from the wrappings of mundane priorities. What emerges is a fascinating glimpse of the unparalleled life of a thriving monastic community in the midst of the twenty-first century.

The producer will introduce the film with a presentation of about ten minutes.

Mount Athos
Mount Athos is a mountain and peninsula in northeastern Greece and an important centre of Eastern Orthodox monasticism. It is governed as an autonomous polity within the Hellenic Republic, namely the monastic community of Mount Athos under the direct jurisdiction of the Ecumenical Patriarch of Constantinople.