TV NL EN

Goede Buren
+ Goed Gesprek

Bekijk trailer

Speciale vertoning van Goede Buren, gevolgd door een Goed Gesprek over de aanpak van eenzaamheid in Amsterdam.

Toen de Rotterdamse Bep de Bruin na 10 jaar dood in haar woning werd gevonden door bouwvakkers, was de stad in shock. Niemand had haar gemist. Hoe kon dit gebeuren? Stella van Voorst van Beest ging de confrontatie aan en maakte een pijnlijk eerlijke documentaire over burgerschap, samenleven, eenzaamheid en ouder worden.

Na afloop van deze vertoning gaat moderator Mirthe Frese in gesprek met een panel en het publiek over de documentaire en de aanpak van eenzaamheid in Amsterdam. Aan het panelgesprek nemen Maarten Poorter (stadsdeelvoorzitter stadsdeel Oost), Astrid Philips (kwartiermaker Vrijwilligersacademie), Harry Doef (directeur Zorg Leger des Heils), Wessel de Vries (teammanager bij Discus/HVO Querido) en Mevrouw Sponsper (ervaringsdeskundige) deel.

De serie Goede Buren + Goed Gesprek is onderdeel van de nationale campagne Een tegen Eenzaamheid, geïnitieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

‘Wilma en Ada als Cagney and Lacey. Ze lezen signalen af, als detectives van de eenzaamheid. Een aangrijpend document over ieders toekomst.’ – De Filmkrant

Speakers

Mirthe FreseModerator
Harry DoefDirecteur Zorg Leger des Heils
Maarten PoorterStadsdeelvoorzitter stadsdeel Oost
Astrid PhilipsKwartiermaker Vrijwilligersacademie
Wessel de Vries Teammanager bij Discus/HVO Querido
Mevrouw SponsperErvaringsdeskundige