TV NL EN

Grutto! De Reis van onze Nationale Vogel

Bekijk trailer

De statige steltloper en nationale vogel vertelt het magistrale verhaal van hoe te overleven op zijn reis over de wereld op weg naar zijn broedgebied in Nederland.

Regisseur

Ruben Smit
Speeltijd
97′
Land
Nederland
Taal
Nederlands

Het verhaal van de polder-Panda De grutto is eigenlijk de Nederlandse ‘polder-panda’; onze nationale vogel levend in onze weilanden. In rap tempo verdwijnt de vogel uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de Het verhaal van de polder-Panda De grutto is eigenlijk de Nederlandse ‘polder-panda’; onze nationale vogel levend in onze weilanden. In rap tempo verdwijnt de vogel uit ons land. Het oer-Hollandse beeld van de parmantige steltloper in de bloemrijke weilanden van onze polders is steeds vaker met een lampje te zoeken. Hoe kan dat? En wat zegt dat over ons landschap?

Deze natuurdocumentaire vertelt op unieke wijze het magistrale verhaal van onze grutto die symbool staat voor de rol van biodiversiteit in onze huidige samenleving. Een indrukwekkende reis in tijd en ruimte waarin vogels én boeren hun best doen om te overleven.

GRUTTO! POSTER ART TBV RUBEN SMIT PRODUCTIONS