TV NL EN

Leaning into the wind

Een wonderschone onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy; een Schotse kunstenaar die je onderdeel maakt van de natuur op een ongekend bezielde wijze.

Leaning into the wind

De Schotse beeldend kunstenaar Andy Goldsworthy is één van de weinigen die landschapskunst maakt met bloemblaadjes, rietstengels en regendruppels. Zijn werk, waarin de relatie tussen de mens en natuur centraal staat, heeft een spirituele schoonheid en is tegelijkertijd aards en zintuigelijk. Een landschapskunstenaar die soms enorme stenen en bomen bewerkt, maar nog vaker de vergankelijk¬heid zoekt met regendruppels, bloemblaadjes en rietstengels.

Leaning into the Wind is het vervolg op het succesvolle Rivers and Tides uit 2001. Regisseur Thomas Riedelsheimer volgt de kunstenaar op zijn persoonlijke verken¬ningstocht naar de impact die de tijd op hemzelf en zijn kunst gehad hebben. Naarmate Goldsworthy zijn eigen lichaam in zijn werk introduceert – zich bedekkend met bloemblaadjes en wandelend door boomtoppen – wordt zijn kunst nog fragieler en persoonlijker maar ook krachtiger en robuuster. “You can walk down the path, or you can walk through the hedge,” aldus de kunstenaar.

 

Andy Goldsworthy

Leaning into the Wind is een onderdompeling in de wereld van Andy Goldsworthy. De schoonheid van de natuur en de esthetische kracht van de mens die hij laat zien in zijn kunst¬werken, krijgen door de cinematografie van de film een extra dimensie. Voor iedereen die nog niet eerder kennismaakte met de kunst van Andy Goldsworthy een adembenemende ervaring.

“You can walk down the path, or you can walk through the hedge”