TV NL EN

Marley75: Rockers (1978)

Bekijk trailer

De ultieme Jamaicaanse reggaeklassieker Rockers (1978) is ter gelegenheid van Marley75 Film Festival eenmalig te zien in De Balie Cinema!

De ultieme Jamaicaanse reggaeklassieker Rockers (1978) is ter gelegenheid van Marley75 Film Festival eenmalig te zien in De Balie Cinema! Voorafgaand van deze hoofdfilm wordt ook nog de korte docu Pressing Matters in Jamaica (2017) vertoond als voorfilm.

In Rockers (1979) wordt getoond hoe reggae-muzikanten als drummer Leroy ‘Horsemouth’ Wallace zich, ondanks de misdaad in hun omgeving, volledig voor de muziek geven en een plek proberen te veroveren in het harde wereldje.

De korte documentaire Pressing Matters in Jamaica (2017) kaart de vergeten platenindustrie van Jamaica aan.

Meer informatie over Marley75 Film Festival

Op 6 februari 2020 zou Bob Marley 75 jaar zijn geworden en daarom slaat Caribbean Creativity de handen ineen met verschillende venues in Amsterdam en Rotterdam om Marley – de Jamaicaanse King of Reggae – en zijn muziek en geboorteland te eren in het Marley75 Film Festival.

Het festival vindt plaats van 1 t/m 16 februari 2020 in Melkweg Film, De Balie, Rialto, Studio/K, Filmhuis Cavia, Paradiso Noord – Tolhuistuin, Reggae Vibrations en LantarenVenster. Vier zijn leven en legacy met ons met premières, klassiekers én feestjes! Bekijk hier het hele programma.

Speakers

Parwin MirrahimyProgrammamaker
Rockers (1978)