TV NL EN

Mijn Seks is Stuk

Speciale première van de nieuwe documentaire van Lize Korpershoek, waarin zij onderzoekt waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid.

De nieuwe kaarten geven toegang tot de screening in De Filmzaal. Daarna is het mogelijk om naar de Q&A in de Grote Zaal aanwezig te zijn.

Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk? In de 3LAB-documentaire Mijn seks is stuk onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Via een persoonlijke zoektocht verkent ze vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van dit probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

Na afloop van deze speciale première gaan de VPRO-Sekszusjes Krista en Marcelle Arriëns in gesprek met Lize én met seksuoloog Ingeborg Timmerman, die Lize begeleidde in het persoonlijke proces dat zij in haar documentaire vastlegde. Deel je Lizes ervaring of zit je met iets vergelijkbaars? Tijdens deze avond kun je je verhaal delen, meepraten en adviezen geven.

Lize Korpershoek:

“Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.


Mijn seks is stuk is vanaf woensdag 4 december om 15.00 uur te zien op NPO 3-YouTube en vpro.nl.

Over de sprekers:

Lize Korpershoek maakt en presenteert video’s voor uiteenlopende partijen, maar ook voor haar eigen social media (o.a. poezensoap ‘De Samensmelting’ en ‘Adviezen van Lize‘). Als uitgangspunt van haar werk gebruikt ze regelmatig zichzelf, de dingen waar ze tegenaan loopt en de mensen om haar heen. Daarnaast is ze illustrator en werd ze in 2019 door The Best Social Awards uitgeroepen tot Beste Instagrammer.

Ingeborg Timmerman werkt sinds 1990 als seksuoloog en is daarnaast ook psychotherapeut. Zij is gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie en schematherapie. Zij geeft individuele, groeps-, en relatietherapie. In Mijn seks is stuk begeleidt ze Lize in haar proces.

Marcelle en Krista Arriëns zijn feilloos op elkaar ingespeeld, hebben dezelfde humor en zijn creatieve makers. Om jongeren aan de praat te krijgen over twijfels over hun lijf en seksualiteit én omdat ze van mening waren dat de seksuele voorlichting in Nederland nog altijd ernstig tekortschiet, kwamen de twee Groningse zusjes begin dit jaar met een zeer goedbekeken seksvoorlichtingsprogramma, ‘Sekszusjes TV genaamd, geproduceerd door de VPRO.

Speakers

Lize KorpershoekFilmmaker, presentator en illustrator
Ingeborg TimmermanSeksuoloog en psychotherapeut
Krista ArriënsProgrammamaker, regisseur en presentator
Marcelle ArriënsProgrammamaker, actrice, presentator en coach
Emily RhodesProgrammamaker De Balie