TV NL EN

Miles Davis: Birth of the Cool

Een compleet fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw: Miles Davis.

Miles Davis: Birth of the Cool

Een fascinerende, dramatische en opwindende film over een van de allergrootste artiesten van de afgelopen eeuw. Eindelijk is er dan dé film over Miles Davis, een creatief genie, die de muziekcultuur ingrijpend beïnvloedde en de belichaming werd van alles wat ‘cool’ is.

Miles Davis was truly larger than life. Niet alleen werd hij de belangrijkste en invloedrijkste jazzmuzikant van de twintigste eeuw, maar ook was hij met zijn lyrische stijl en goed getimede vernieuwingen enorm succesvol. Hij was een waar stijl-icoon en een magnetische persoonlijkheid. Tegelijkertijd was hij een zwarte man in een nog diep racistisch Amerika, raakte hij verslaafd aan zo’n beetje elke substantie en mishandelde hij zijn geliefden. Zo overweldigend divers en fantastisch als zijn muziek is, zo vol en dramatisch was zijn leven.

 

‘If you’re a Miles Davis fanatic from way back and think you already know everything about him, the movie, with its sharply edited interviews and stunning archival reach, fills in nuances of the man that feel fresh and new.’
– Variety