TV NL EN

Onder Water

Bekijk trailer

Een offbeat tragikomedie over disfunctionele familierelaties dat relevante kwesties als vertrouwen en onbegrip raakt

Regisseur
Kuba Szutkowski, Edgar Kapp
Speeltijd
72′
Land
Nederland
Taal
Nederlands
Sinds haar man Evert een affaire heeft, woont Foekje in een hotel dat ze zich niet kan veroorloven. Financieel aan de grond bedenkt ze een plan. Het gebied rond haar moeders huis wordt door de gemeente opgekocht voor veel geld, vanwege de stijgende zeespiegel in het gebied. Foekje kan dit bedrag opstrijken door haar moeder Nel een volmacht te laten tekenen. Helaas is Nel een doomsdayprepper, die in haar kelder woont in afwachting van de Apocalyps.

Foekje haalt Evert over om naar het huis van haar moeder te gaan en haar het document te laten tekenen, maar Nel doorziet het plan van haar dochter en sluit ze alle drie op in haar gebarricadeerde bunker. Opnieuw overgeleverd aan de genade van haar moeder, komen gebeurtenissen uit het verleden naar boven. Terwijl de spanningen oplopen, gaat Foekje eindelijk de confrontatie met haar moeder aan. Dan gaat het mis. Heel erg mis.

In al deze relaties staat vertrouwen centraal. Vertrouwen in onze familieleden die misschien gek worden, vertrouwen in de regering die zich misschien tegen ons keert, vertrouwen in de complottheorieën die misschien toch waar blijken te zijn, vertrouwen in partners die beloofden geen affaires meer te hebben, maar juist dat doen.