TV NL EN

Sidik en de panter

Bekijk trailer

Een mooie en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en vreedzame vaderlandsliefde.

Regisseur
Reber Dosky
Speeltijd
83′
Land
Nederland
Taal
Koerdisch

‘De enige vrienden van de Koerden zijn hun bergen,’ zegt Sidik. In het ruige berglandschap van Koerdistan (Noord-Irak) speurt hij als een pelgrim naar bewijzen voor de aanwezigheid van de Perzische panter en de belofte van vrede en voorspoed in zijn land.

Sidik is er van overtuigd dat de Perzische panter, na lange tijd van oorlog en vernietiging, terug zal keren naar Koerdistan. Mocht de panter hier inderdaad worden gesignaleerd zal het hele gebied als beschermde natuur worden aangemerkt en zal Sidik’ zijn geboortegrond eindelijk beschermd zijn.

Op kunstzinnige en bijna surrealistische wijze volgt de camera Sidik op zijn speurtocht door het ongetemde berglandschap en zijn ontmoetingen met bewoners, stropers, oorlogsweduwen, en overlevenden. De liefde voor deze streek spat van het scherm in deze persoonlijke en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en vaderlandsliefde.

Via schitterende sfeerbeelden van de wildernis spat de liefde voor deze streek van het scherm. Een mooie en inspirerende visuele ode aan doorzettingsvermogen en vreedzame vaderlandsliefde.