TV NL EN

Tel Aviv on Fire

Bekijk trailer

In Tel Aviv on Fire wordt het decennialange Arabisch-Israëlisch conflict luchtig uitvergroot tot hilarische en meeslepende soap.

Tel Aviv on Fire

Een komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar Sameh Zoabi bewijst met Tel Aviv on Fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen.

Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt op een tv-set in Ramallah als productie-assistent. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie die Salam produceert en daarom wil Assis Salam graag helpen met ideeën over het verloop de soap. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van het verhaal te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen. Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot tot een hilarische en meeslepende soap.

“Een zeer charmante komedie over wat Palestijnen en Israeliërs bindt: stiekem naar elkaars soaps kijken.” – NRC