TV NL EN

Speciale Vertoning:
The Bikes of Wrath

Bekijk trailer

Eenmalige vertoning in Nederland! Vijf Australiërs maken een fietstocht van het Amerikaanse Oklahoma naar Californië en ontmoeten bijzondere voorbijgangers.

Eenmalige vertoning in Nederland!

The Bikes of Wrath is een unieke, grappige en optimistische documentaire gevuld met avontuur, liefde voor literatuur, muziek en menselijke connectie, die tegelijkertijd de ongelijkheid in de Amerikaanse maatschappij laat zien.

In 2015 probeerden vijf Australiërs de 2600 km van Oklahoma naar Californië te fietsen, zoals de familie Joad deed in John Steinbecks boek ‘The Grapes of Wrath’ uit 1939. Het boek speelde zich af tijdens de Grote Depressie, de periode van grote werkloosheid in de Verenigde Staten als gevolg van de val van de beurs van Wall Street in 1929.

De groep onderzoekt tijdens de tocht of Amerika wel écht vooruitgang heeft geboekt sinds het boek werd geschreven. Ze bespreken tijdens de reis de nog altijd bestaande Amerikaanse welvaartskloof, immigratiestromen en of de American Dream eigenlijk wel bestaat. De fascinerende mensen die ze onderweg tegenkomen, tonen de fietsers én de kijker tegelijk de kracht en de weerbaarheid van die wonderlijke menselijke geest, ondanks alle tegenslagen.