TV NL EN

The Green Fog + voorfilm Accidence

Bekijk trailer

Cinefiel en beeldenstormer Guy Maddin maakte een nieuwe versie van Vertigo – zonder de beelden van de klassieker te gebruiken.

The Green Fog

Guy Maddin (My Winnipeg, The Forbidden Room) nieuwe versie van Vertigo van Alfred Hitchcock– zonder de beelden van de klassieker te gebruiken. Het resultaat is bedwelmend, uitbundig, en onweerstaanbaar grappig. In deze beeldenmix speelt Chuck Norris zomaar de rol van James Stewart.

Voor zijn ‘San Francisco Fantasia’ creëerde Maddin in zijn eigen woorden een ‘parallel-universumversie’, met behulp van honderden uren aan beelden van San Francisco’s Bay Area, afkomstig van allerlei bronnen: Hollywoodklassiekers, jaren 50 noir, experimentele films en prime-tv uit de jaren 70, van The Game en The Streets of San Francisco tot the boyband *NSYNC. Maddin maakte daarvan een compilatie zoals alleen hij dat kan.

Voorfilm Accidence
Vooraf draait Guy Maddins Accidence (2017). Net zoals The Green Fog haalt deze korte film zijn inspiratie uit een Hitchcock-film, ditmaal Rear Window. Maddin kijkt voyeuristisch naar de drama’s die zich tegelijkertijd in de kamers van een flatgebouw ontvouwen. Maar hoe dichterbij en hoe langer we kijken, des te vreemder alles wordt.

‘Een duizelingwekkende en hilarische filmorgie.’ – De Filmkrant