TV NL EN

THIS MUCH I KNOW TO BE TRUE

Bekijk trailer

Deze nieuwe film geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen.

Regisseur
Andrew Dominik
Speeltijd
105′
Land
Verenigd Koninkrijk
Taal
EN
Ondertitels
NL
In This Much I Know To Be True komt de creatieve relatie tussen Nick Cave en Warren Ellis tot leven wanneer ze samen nummers spelen van hun laatste twee studioalbums

Deze film kwam tot leven toen in het voorjaar van 2021 vanwege de pandemie de tour van Nick Cave wéér uitgesteld moest worden. Het is de laatste filmwerk van Andrew Dominik die bekend is als de regisseur van Chopper en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. Cameraman Robbie Ryan, uiteraard bekend van meerdere grote features maar ook Nick Cave’s laatste concertfilm Idiot Prayer, is ook bij dit project weer van de partij.

Ze brengen de uitzonderlijk creatieve samenwerking tussen muzikanten Nick Cave en Warren Ellis prachtig in beeld. Opgenomen in de lente van 2021 in London en Brighton, geven de beelden kleur aan de twee laatste studioalbums Ghosteen en Carnage. De film toont de eerste keer dat deze albums live worden opgevoerd en samen met achtergrondzangers en strijkkwartet brengen Cave en Ellis de nummers tot leven. Nick Cave en Warren Ellis worden in  vergezeld door achtergrondzangers en zangeressen, een strijkkwartet en special guest Marianne Faithfull.

This Much I Know To Be True sluit mooi aan op Dominik’s eerdere film One More Time with Feeling (2016), met een hoofdrol voor de diepe, persoonlijke vriendschap tussen Nick Cave en Warren Ellis. Deze nieuwe film geeft een belangrijk moment weer in de reis die Nick Cave en Warren Ellis afleggen. Een nieuwe optimistische fase, vastgelegd geheel in de geest van het duo.