TV NL EN

Three Minutes – A Lengthening

Bekijk trailer

Three Minutes – A Lengthening onderzoekt een amateurfilm opgenomen in een Joods stadje in Polen in 1938 en stelt het einde daarvan uit. Een essay over film, geschiedenis en herinnering.

Regisseur
Bianca Stigter
Speeltijd
69′
Land
Nederland, Verenigd Koninkrijk
Taal
EN
Ondertitels
NL

Three Minutes – A Lengthening toont een door David Kurtz gemaakte amateurfilm van een Joods stadje in Polen in 1938 en probeert het einde daarvan uit te stellen. Zolang we kijken is de geschiedenis nog niet voorbij – de beelden, voornamelijk in kleur, duren slechts drie minuten. Dit is het enige bewegende beeldmateriaal dat nog bestaat van de Joodse inwoners van Nasielsk van voor de Holocaust. Uit deze drie overgebleven minuten worden de verhalen ontrafeld die verborgen liggen in het celluloid.

Het beeldmateriaal is vol verbeelding gemonteerd om een film te creëren die meer dan een uur duurt, met verschillende stemmen die de beelden versterken. Glenn Kurtz, kleinzoon van David Kurtz, deelt zijn kennis van het beeldmateriaal. Maurice Chandler, die als jongetje in de beelden voorkomt, haalt zijn herinneringen op. Actrice Helena Bonham Carter verhaalt het filmessay. Gecoproduceerd door Steve McQueen.