TV NL EN

De Balie kijkt: Voetbalmarathon op Zondag

Een voetbalmarathon met twee films over twee voetbalgoden, en als tussendoortje een sessie Studio Sport in onze foyer.

Mis hem niet, De Balie voetbalmarathon met twee films over twee voetbal goden, en als tussendoortje een sessie Studio Sport, die je met bord op schoot en een biertje in onze Foyer kan kijken.

Het programma gaat als volgt: eerst vertonen wij de klassieker En Un Momento Dado over Johan Cruijff’s periode bij FC Barcelona in de jaren 70. Na deze film kijk je Studio Sport op een groot scherm in onze Foyer, combineerbaar met een bord op schoot – een Balie Burger en een gratis biertje erbij. Na afloop van Studio Sport vertonen wij de nieuwe documentaire Diego Maradona, over Maradona’s tijd bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit en werd door velen aanbeden.

Zie hieronder meer informatie over de twee documentaires. Tijdens het afrekenen is er ook de mogelijkheid om De Balie Burger (ook vega) + drankje te reserveren.

En un momento dado

Niet iedereen zag het direct in de ‘schriele kettingroker’  Johan Cruijff zitten toen hij in 1974 speler van FC Barcelona werd. Echter slaagde Cruijff in Barcelona wonderwel. Hij zorgde er niet alleen voor dat de club weer kampioen werd, maar gaf ook de Catalanen hun trots terug na jaren van onderdrukking tijdens Franco’s dictatuur.

Regisseur Ramón Gieling laat in deze documentaire veel Catalanen aan het woord over de man die ook wel ‘De Verlosser’ werd genoemd. De titel van de film is afkomstig van een uitspraak die Cruijff ooit tijdens een persconferentie deed. Cruijff vertaalde het gegeven momentletterlijk tot en Un momento dadoterwijl de term dadoin het Spaans eigenlijk alleen wordt gebruikt als er sprake is van goddelijke interventie.

Diego Maradona

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.