TV NL EN

Voorpremière: FLEE + Nagesprek

Bekijk trailer

Film + nagesprek met Armen Melkonian over zijn ervaringen als queer vluchteling.

Regisseur
Jonas Poher Rasmussen
Speeltijd
83′
Land
DK
Taal
Deens
Ondertitels
NL
Programmamaker
Stefan Malešević
In deze ontroerende documentaire onthult Jonas Poher Rasmussen het verhaal van zijn gesloten schoolvriend Amin. Zelfs Amins partner kende het waargebeurde verhaal van zijn ervaring als vluchteling uit Afghanistan niet. 

Amin is niet eens zijn echte naam. Jarenlang leeft hij in verschillende werkelijkheden, met een groot geheim in zowel zijn nieuwe als in zijn oude thuisland, waar hij vreest dat zijn seksuele geaardheid niet wordt geaccepteerd.

Hoe kan je trouw aan jezelf en eerlijk tegen je naasten blijven, terwijl je ervoor zorgt dat je veilig blijft tijdens deze gevaarlijke reis? Amins personage in deze voor drie Oscars genomineerde animatie-documentaire is zorgvuldig ontworpen en de werelden van zijn verleden zijn met opvallende precisie gereconstrueerd. Zo behoudt Amin zijn anonimiteit in een wereld waarin hij nooit zichzelf mag zijn.

Het vluchtverhaal van Amin gaat veertig jaar terug, maar is vandaag de dag nog even actueel. We gaan na afloop van de film in gesprek met Armen, die Syrië ontvluchtte en openlijk over zijn identiteit spreekt, en Femke de Vries, beleidsmedewerker van VluchtelingenWerk Nederland, die met een groot aantal vluchtelingen heeft gewerkt met vergelijkbare verhalen.

Sprekers

Armen Melkonian is een Armeens vluchteling uit Syrië. Gevlucht vanwege de oorlog en zijn geaardheid. In Nederland hij is Bachelor of Arts in Hotel Management afgestudeerd van Hotelschool The Hague en werkt nu daar als student recruiter.

Femke de Vries is beleids- en advocacy medewerker bij VluchtelingenWerk Nederland. Zij houdt zich bezig met Europees vluchtelingenbeleid, asielbeleid tav landen van herkomst en de positie van ongedocumenteerden.

Sprekers

Armen MelkonianVluchtte uit Syrië
Femke de Vries VluchtelingenWerk Nederland
Gatool Katawazimoderator