TV NL EN

What You Gonna Do When The World’s on Fire?

Bekijk trailer

Documentairemaker Roberto Minervini duikt in het dagelijkse leven van zwarte Amerikanen die vechten voor gerechtigheid in de zomer van 2017.

What You Gonna Do When The World’s on Fire?

In de zomer van 2016 werd in de Amerikaanse staat Louisiana  de zwarte cd-verkoper Alton Sterling doodgeschoten door twee witte politieagenten. Toen zij niet werden vervolgd, ontstond er een storm van protest onder leiding van de New Black Panther Party – de opvolger van de in de beweging die in de jaren zestig was opgericht en streed voor de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

In What You Gonna Do When the World’s on Fire? volgt de Italiaanse filmmaker Roberto Minervini de protesten onder leiding van de onverschrokken Krystal Muhammad. De acties worden doorsneden met beelden van Judy Hill, een afgekickte zangeres die een bar runt in New Orleans, en de gesprekken tussen de broers Ronaldo en Titus en hun moeder, die als een leeuw vecht voor een betere toekomst voor haar kinderen.

De in prachtig zwart-wit geschoten documentaire was opgenomen in de Gouden Leeuw-competitie van het afgelopen festival van Venetië, en won prijzen in Londen, Wenen en Mar del Plata.

“A stirring, committed portrait of black lives at a crossroads in the American South.” – Screen International