TV NL EN

#ARTISTSUPPORTPLEDGE

12 december – 3 januari 2021

12 december 2020 – 3 januari 2021

I.S.M. EN GECUREERD DOOR
#artistsupportpledge is een genereus initiatief om kunstenaars en hun werk te ondersteunen in een tijd waarin de Covid-19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd.

Van 12 december t/m 3 januari is op de bovenfoyer van De Balie de expositie #artistsupportpledge te zien. Dit initiatief van kunstenaar Matthew Burrows is ontstaan in Londen. Bedacht om kunstenaars te ondersteunen in een tijd waarin de Covid-19 pandemie een groot deel van het (culturele) leven heeft platgelegd. Zijn idee werd al snel op verschillende plekken op de wereld opgepikt. In Nederland hebben TINKEBELL., De Balie en This Works Club het initiatief opgepikt en organiseren een unieke expositie.

Wat we weten van eerste kunstaankopen is dat ze bijna altijd leiden tot een volgende kunstaankoop. Met andere woorden: met #artistsupportpledge zijn kunstenaars niet alleen vandaag, tijdelijk geholpen, maar het vergroot ook de toekomstige kunstmarkt.

Hoe werkt het?

Het idee is simpel: kunstenaars, post een foto van je werk op je Instagram-account en bied dit te koop aan voor MAXIMAAL €200,- (exclusief verzendkosten).

Gebruik hierbij de hashtag #artistsupportpledge. Iedereen kan het werk dan direct van jou kopen. Wanneer je een aantal werken hebt verkocht en je het verkoopbedrag van €1000,- in totaal hebt bereikt, beloof je een werk van een andere kunstenaar te kopen.

Van 12 december t/m 3 januari wordt een #artistsupportpledge-expositie in De Balie georganiseerd. Iedereen kan zich tot uiterlijk 26 november aanmelden om mee te doen.

Voorwaarden:
  • Je werk is niet groter dan 30 x 30 cm
  • Je werk kan aan de muur gehangen worden
  • Je werk is te koop voor maximaal €200,-
  • Je belooft voor eind december nog minimaal 4 andere werken aan te bieden op je eigen Instagram-account als onderdeel van #artistsupportpledge

Mail je werk (een jpg afbeelding, niet groter dan 1 mb) met een link naar je Instagram-account naar artistsupport@debalie.nl.

Uiterlijk 30 november hoor je of je werk is geselecteerd voor de tentoonstelling.

Waarom

Tijdens de eerste maanden van de Covid-19 pandemie verkochten wereldwijd duizenden kunstenaars hun werk via #artistsupportpledge. En nee, natuurlijk is je werk verkopen voor maximaal €200,- op de lange termijn voor geen enkele kunstenaar rendabel. Maar in deze crisis heeft het wel veel kunstenaars geholpen om tijdelijk hun hoofd boven water te kunnen houden. Bovendien heeft het veel mensen gestimuleerd om voor het eerst in hun leven een kunstwerk aan te schaffen en te ervaren hoe leuk dat is. Omdat deze pandemie nog wel even onder ons is, en omdat beurzen en tentoonstellingen overal worden gecanceld en/of bezoekersaantallen (en daarmee de verkopen) drastisch kelderen is het belangrijk dat het werk van kunstenaars zo veel mogelijk zichtbaar blijft én dat mensen kunst blijven kopen.

Wat we weten van eerste kunstaankopen is dat ze bijna altijd leiden tot een volgende kunstaankoop. Met andere woorden: met #artistsupportpledge zijn kunstenaars niet alleen vandaag, tijdelijk geholpen, maar het vergroot ook de toekomstige kunstmarkt.

Wie

De #artistsupportpledge @artistsupportpledge is een initiatief van @matthewburrowsstudio.

In Nederland hebben TINKEBELL., De Balie en This Works Club het initiatief opgepikt om een groot publiek aan te moedigen zo veel mogelijk kunst te kopen van in Nederland werkende kunstenaars.

Feed

Bied jij je werk al aan als onderdeel van #artistsupportpledge? Tag dan @artist.supportpledge. Elke dag deelt #artistsupportpledge een aantal kunstwerken in hun feed.

Stories

Bied jij je werk al aan als onderdeel van #artistsupportpledge? Deel je werk dan in je eigen story en tag @artist.supportpledge, dan delen wij je werk ook in onze story!