TV NL EN

Beginnen

31 oktober – 25 november 2023

Else de Bruin

Een serie tekeningen van krijt en inkt

Het begin; waarvan je nog niet weet hoe het zich ontwikkelt en wat er gaat gebeuren.
Een begin dat levens veranderend kan zijn. Een begin: iedere keer weer zo anders.
Iedere dag kun je weer beginnen, ieder moment opnieuw.

Deze serie heb ik gemaakt in de periode tussen 2021 en 2023. Het zijn de onopvallende kleine details die kunnen uitgroeien tot bijzondere mensen. Ieder begin begint zo klein, bijna onzichtbaar maar kan een enorme impact te weeg brengen en het verschil maken in leven en bloei.

Jarenlang was ik bezig om een begin te laten groeien in mijn lichaam. Een fascinerende tijd, er gebeurt van alles zonder dat ik het met mijn ogen kan zien. Iedere keer krijg ik enkel een glimp van een mogelijk begin mee. Deze beginnen zijn allemaal even wonderlijk en uniek. Ik besloot om er een werk van te maken; een serie beginnen. Uiteindelijk is een begin zich gaan ontwikkelen in mijn lichaam, het is uitgegroeid tot leven, heeft een enorme impact en maakt het verschil.

Bij de Balie is de serie ‘Beginnen’ de hele maand november te zien. Deze is als serie of als individueel ‘begin’ te koop.

Over Else de Bruin

Ik ben Else; nieuwsgierig, kijk graag om me heen en zie details. Kunst, ondernemen en creatie zijn mijn drijfveer, met als inspiratie het alledaagse waarin ik wonderlijke details zie.

Ik ben beeldend kunstenaar, werk met inkt, krijt, specerijen, foto’s, film en zintuigelijke belevingen.
Als beeldend kunstenaar heb ik een achtergrond in het theater als scenograaf en daarnaast heb ik jarenlange ervaring met het creëren van eten. Mijn hart gaat sneller kloppen als meerdere disciplines samen komen, elkaar uitdagen en versterken.

Mijn werk kenmerkt zich door krachtig individueel beeld dat goed tot zijn recht komt binnen een serie. Het werk neemt je mee naar het moment waarin je even mag zijn, soms heel klein, zoals bij de serie ‘beginnen’ soms groots en monumentaal zoals bij de serie ‘Ik zie wat jij (niet) ziet’

Als beeldend kunstenaar werk ik vaak in series, een serie over het begin, een serie over leven, een serie over verval. Ieder werk staat op zichzelf en samen vertellen ze het verhaal.