TV NL EN

Edith Bons

29 januari – 5 maart 2023

Edith Bons

Edith Bons is professioneel werkend beeldend kunstenaar, woont en werkt in Delft. Ze maak twee- en drie dimensionale kunst in de gemengde techniek. Ook installaties waar rijst de hoordrol speelt behoort tot haar werkwijze.

Geboren in het voormalig Ned. Nieuw Guinea (thans Papua/ Indonesie) kwam zij op haar tiende jaar samen met haar ouders door politieke omstandigheden in Nederland terecht. Afgestudeerd aan de kunstacademie in Groningen (Minerva 1985) heeft zij inmiddels een omvangrijk oeuvre opgebouwd.

Omdat De Balie een centrum voor het maatschappelijke debat is laat zij hier haar serie zien die over de islam gaat. Geïnspireerd door het straatbeeld in het Indonesië van nu, dat enorm is veranderd sinds haar eerste bezoek in 1982. Haar werk bestaat uit een veelheid van materialen die zij tot een nieuw beeld weet te componeren dat altijd verast. Ook gebruikt zij foto’s die letterlijk de drager vormen voor haar kunst. Zij bezoekt Indonesie regelmatig. Exposeert daar en gaat in gesprek met haar Indonesische collega’s. Zo houdt zij haar onderzoek naar indentiteit levendig.

Edith Bons toont foto’s van haar werk op dibond (opl. 5) en werken in de gemengde techniek (unica’s). Wil je het werk van Edith Bons kopen? Bel of stuur een bericht voor meer informatie naar 0622642494.

edithbons.nl
indischmuseum.com/edith-bons
Instagram

Edith Bons