TV NL EN

Ik zie wat jij (niet) ziet

31 oktober – 25 november 2023

Else de Bruin en Silvie Konings

(2022-2023)

Een moment, midden in de natuur. Twee uitzichten gevangen in een beeld. Een moment dat je doet stilstaan, je prikkelt om verder te kijken, om verder te dromen, om na te denken.
Wie ben jij? Hoe sta jij in het leven? Hoe kijk je naar de wereld? Welke verbinding ga jij aan met je omgeving?

Ik zie wat jij (niet) ziet is een serie foto’s die doormiddel van een spiegel een magisch-realistische wereld laat zien zonder enige vorm van manipulatie. Hetgeen je in de spiegel ziet is hetgeen wat daadwerkelijk in de spiegel te zien is op dat moment.

Twee werelden zijn in één beeld gevangen. Wat je ziet is de realiteit van het moment, waardoor er een wonderlijke toevalligheid van twee perspectieven samenkomen en met elkaar worden verbonden.

Uit de serie ‘ik zie wat jij (niet) ziet’ is bij de Balie het werk “ergens tussen hoop en vrees” en “overdenkingen” de hele maand november te zien en te koop.

Over Else de Bruin

Ik ben Else; nieuwsgierig, kijk graag om me heen en zie details. Kunst, ondernemen en creatie zijn mijn drijfveer, met als inspiratie het alledaagse waarin ik wonderlijke details zie.

Ik ben beeldend kunstenaar, werk met inkt, krijt, specerijen, foto’s, film en zintuigelijke belevingen.
Als beeldend kunstenaar heb ik een achtergrond in het theater als scenograaf en daarnaast heb ik jarenlange ervaring met het creëren van eten. Mijn hart gaat sneller kloppen als meerdere disciplines samen komen, elkaar uitdagen en versterken.

Mijn werk kenmerkt zich door krachtig individueel beeld dat goed tot zijn recht komt binnen een serie. Het werk neemt je mee naar het moment waarin je even mag zijn, soms heel klein, zoals bij de serie ‘beginnen’ soms groots en monumentaal zoals bij de serie ‘Ik zie wat jij (niet) ziet’

Als beeldend kunstenaar werk ik vaak in series, een serie over het begin, een serie over leven, een serie over verval. Ieder werk staat op zichzelf en samen vertellen ze het verhaal.