TV NL EN

Jaimy Gail

20 maart – 15 april 2022

Jaimy Gail

In Arcadia

Expo 20 maart t/m 15 APRIL

Arcadia is een utopisch land vol bloemen, fruit en bossen, helder water, vogelzang en een eeuwige zomer. Al in de klassieke oudheid maakten deze elementen deel uit van een ideaal-landschap dat er ooit geweest zou zijn in een verloren Gouden Tijd aan het begin van de geschiedenis van de mensheid.

Voor de nieuwe serie van Jaimy Gail getiteld “In Arcadia”, is ze op zoek naar een manier de utopische zomerdag te vereeuwigen, in navolging van de artistieke traditie van het landschap portret. In tegenstelling tot deze eeuwenoude traditie is het niet haar doel, de meest natuurgetrouwe en romantische beeltenis te maken. Ze verlegd de focus naar een achterliggende abstractie die schuilt in de ongerepte elementen van onze gekaderde natuur. Namelijk een statische verzameling van gekleurde vlakken en verstilling.

Dit project is bedoeld voor een verdere verdieping en uitbreiding van deze ontdekking, opgedaan tijdens haar eerdere project “Achterland”, 2020. Een radicaal eigen en andere manier van naar een landschap kijken.
Met deze nieuwe serie gaat Jaimy Gail terug te gaan naar haar basis, en haar interdisciplinaire achtergrond gebruiken. Compositie, kleur en iconografie zullen dan de leidraad worden.
Een viering van Groot-Amsterdam in een explosie van kleur, warmte en detail in elke korrel.

Website: www.jaimygail.com
Instagram: www.instagram.com/jaimygail