TV NL EN

We Love Where We Live

29 juni – 29 augustus 2018

Louise Hónee

In We Love Where We Live zijn de hoofdpersonen jonge mensen in de mijnstreek van McDowell County in West Virginia (VS). Hun identiteit is nauw verbonden met de plaats waar ze opgroeien.

Ooit was hun geboortegrond een van de rijkste gebieden van Amerika dankzij mijnbouw, nu een van de armste, omdat de mijnen zijn gesloten en de mensen hun banen zijn kwijtgeraakt. Omdat velen zijn weggetrokken zijn huizen en gebouwen verlaten en zijn de steden door de leegstand spooksteden geworden.

“In de lijnen van het landschap, met de sporen en herinneringen aan het verleden, zocht ik naar de persoonlijkheid en de kwetsbaarheid van de kinderen die opgroeien in de heuvels van de Appalachen. De meesten van hen worden grootgebracht door grootouders of andere familieleden, omdat hun ouders worstelen met hun eigen sociale problemen.

Terwijl ik me concentreerde op de individualiteit van deze kinderen, werd ik geraakt door hun schoonheid, onschuld en kwetsbaarheid. Het resultaat is een serie van portretten en landschappen, waarin ik hun leven tussen hoop en wanhoop heb gedocumenteerd.”

www.louisehonee.com